Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: šŸŽ± 543 producten in šŸ¬ 8 webshops

Snookerkeuen

De snookerkeu

Speciaal voor het spelĀ snookerĀ zijn er snookerkeus ontwikkeld. Een snookerkeu is meestal korter dan eenĀ keuĀ voor hetĀ pool-biljart. DeĀ biljarttafelsĀ zijn bij snooker meestal een stuk groter. Een snookerkeu kan dan ook meestal verlengd worden. Dit noemen ze een jointed snookerkeu 2/3 of 3/4, dit zijn de punten waar de joint dan meestal zit.

Kleinere pomerans

De pomerans (de tip) is ook kleiner dan de gemiddelde keutip. Het spel snooker wordt namelijk ook metĀ biljartballenĀ gespeeld die kleiner zijn dan de biljart-ballen die worden gebruikt bij pool en carambole. De pomerans bij een snooker-keu heeft een diameter die ligt tussen de 8.5 en 10.5 mm. De onderkant van de keu, ook wel beter bekend als de ā€˜buttā€™ is meestal plat aan Ć©Ć©n kant. Dit heeft te maken met dat bepaalde schoten die bij andere biljartsporten niet mogen en bij snooker wĆ©l gemaakt mogen worden. Dit zorgt er ook voor dat sommige spelers, de keu op een andere manier vasthouden dan andereĀ biljartkeus.

Een persoonlijke keuze

Bij het kiezen van een keu voor Snooker zijn er redelijk weinig overwegingen en wordt er over het algemeen met een soortgelijke keu gespeeld, onafhankelijk van uw speelstijl. Het gewicht is over het algemeen 18 ounce (511 gram), met een afwijking van 1 ounce. Uitzonderingen hierop zijn bijna niet te vinden. De diameter van de pomerans is vaak 10 millimeter en hier wordt bijna niet van afgeweken. Bij snooker wordt vaak maar met Ć©Ć©n keu gespeeld, waarmee sommige spelers zoals Ronnie o’Sullivan zo vergroeid zijn geraakt, dat hun handafdruk in de grip gesleten is.