Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎱 543 producten in 🏬 8 webshops

Poolkeu kopen?

Het kiezen van de juiste poolkeu die bij jou past is afhankelijk van je lichaam, speelstijl en persoonlijke voorkeur. De belangrijkste afweging die je maakt is het gewicht van deΒ keu. Over het algemeen kiest men voor een middengewicht keu van 20 ounce, oftewel 567 gram. Afhankelijk van je speelstijl en of je kiest voor finesse of gemakt, zal een lichtere keu je beter in de hand liggen dan wel een zware keu. Ben je een beginner en kennis aan het maken met het spel, dan adviseren wij jou om voor een wat zwaardere keu te gaan. Met een zwaardere keu is het makkelijker om de bal in een rechte lijn op grotere afstanden te spelen, daar er meer gewicht achter de bal komt en deze makkelijker “door de bal heen” stoot.

Populaire poolkeu kopen op Bol.com

De break: een lichte of zware keu?

Het is een langslepende discussie of er bij de break voor een lichte of juist voor een zware keu gekozen wordt. De onderzoeken naar dit vraagstuk wijzen uit dat het voordeel valt te behalen met een lichtere keu, desondanks vertellen de meeste professionals nog steeds dat men het beste kan kiezen voor een zware keu. Uiteraard heeft dit ook weer te maken met een persoonlijke voorkeur en licht de keuze bij jezelf.

De Pomerans

Twijfel je over welke pomerans je nodig hebt? Laat dan je keuze vallen op een 12, 13 of een 14 millimeter pomerans. Een kleinere pomerans zorgt voor meer finesse, met een grotere pomerans is het makkelijker om richting te geven aan de bal. Voor beginnelingen is een pomerans met een diameter van 14 millimeter aangeraden. De ervareren spelers kiezen vaak voor een wat kleinere pomerans.