Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎱 543 producten in 🏬 8 webshops

Alles over snooker

Snooker – ontstaan in Engeland – wordt gespeeld met 22 ballen waarvan één witte bal. Deze ballen liggen allemaal op een snookertafel. Een snookertafel – gemaakt van hoogwaardig hout – heeft een groot speelveld. Een officiële snookertafel is groter dan een biljart- of pooltafel. Ondanks de grootte van het speelveld wordt snooker gespeeld met de kleinste ballen in de biljartwereld. In ons assortiment vind je verschillende snookertafels, snookerballen en snookerkeuen. Deze adviespagina geeft jou informatie over dit soort producten, zodat je binnen de kortste keren weet welk product bij jou past!

  • Snooker
  • De snookerkeu
  • De snookertafel
  • De snookerbal

Een snookerkeu: wat moet ik weten?

Een snookerkeu bestaat vaak uit meerdere delen. Bij het kopen van een snookerkeu is het handig om een aantal zaken op een rij te zetten. Kies je bijvoorbeeld voor een 1-delige snookerkeu of ga je liever voor een 3-delige snookerkeu? Daarnaast vind je ook keuen met daarbij extensions en koffers. Waarvoor dient zo’n extension? Tot slot wordt er gekeken naar de officiële wedstrijd-keuen: waaraan moet zo’n keu voldoen? Allerlei vragen die er voor zorgen dat jij zometeen weet welke keu jij nodig hebt.

Een snookertafel: vakmanschap ten top

Een snookertafel is niet zomaar een tafel. Het is vakmanschap ten top aangezien een snookertafel bestaat uit fraaie details gemaakt uit verschillende (exotische) materialen. Officiële snookertafels zijn groter dan de officiële carambole- en pooltafels. Het aanschaffen van een snookertafel is dus niet ‘zomaar’ een aankoop als je het ons vraagt. Het vraagt de nodige aandacht: welk laken kies je, wat zijn de afmetingen en van welk materiaal is de tafel gemaakt?

Snookerballen: de kleinste ballen t.o.v. carambole- en pool-biljart

Snooker wordt gespeeld met 22 ballen die – vergeleken met carambole- en poolbiljart – erg klein zijn. De massa van alle ballen dienen allemaal gelijk te zijn. Tijdens het spelen van snooker worden de 21 ballen weggespeeld door middel van de witte bal. Een set snookerballen bestaat uit: 15 rode ballen, 1 witte bal en 6 ballen met elk een andere kleur.