Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎱 543 producten in 🏬 8 webshops

Informatie over de snookerbal

Snooker wordt gespeeld op een grote snookertafel. Ondanks de afmetingen van de tafel hebben de snookerballen een diameter van slechts 52,50 millimeter. Snookerballen zijn dus over het algemeen kleiner dan biljart- en poolballen. Doordat de snookerballen kleiner zijn, wordt het ook gespeeld met een kleinere keu. In ons assortiment vind je een ruim assortiment aan verschillende snookerballen. De ballen worden in sets verkocht, zodat je direct kunt spelen.

Snookerballen kopen op Bol.com

Officiële eisen van de KNBB

Snooker wordt gespeeld met 22 snookerballen die bestaan uit: vijftien rode, zes gekleurde (elk verschillend) en één witte bal. Volgens de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) moet een officiële wedstrijdbal een diameter hebben van 52,5 millimeter, met een toegestane afwijking van +0,05 mm en -0,08 mm. De snookerballen moeten allemaal een gelijke massa hebben waarbij een afwijking van 3 gram is toegestaan.

Waarvan wordt een snookerbal gemaakt?

In ons assortiment vind je met name Aramith snookerballen. Deze snookerballen zijn gemaakt van fenolhars. Dit materiaal staat bekend als een duurzaam, stootvast materiaal dat zeer geschikt is voor biljartsporten. Het laken raakt namelijk minder beschadigd, omdat het materiaal houdt de wrijvingswarmte laag houdt. Hierdoor kun je jarenlang blijven spelen met de snookerballen én het laken!

  1. Fenolhars slijt niet en is stootvast
  2. Het houdt de wrijvingswarmte laag, zodat het laken niet beschadigd raakt
  3. Fenolhars is qua prijs duurder dan polyester snookerballen