Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎱 543 producten in 🏬 8 webshops

Informatie over de pooltafel

Pooltafel kopen? Voordat je een pooltafel gaat aanschaffen is het verstandig om een aantal zaken op een rij te zetten. Kies je voor droppockets of ga je liever voor een terugloopsysteem. Daarnaast bestaat het assortiment uit pooltafels voor kinderen, maar ook voor professioneel gebruik. Tot slot zijn veel tafels voorzien van leiplaten. Hoe dikker de leiplaat, hoe steviger de tafel. Al een idee welke pooltafel jij gaat kopen?

Online een pooltafel kopen

Welk formaat speeltafel kies jij?

Het speelveld van een pooltafel wordt tegenwoordig uitgedrukt in foot (ft.). De 8 en 9 ft-pooltafel wordt gebruikt voor professioneel gebruik. Over het algemeen worden de tafels kleiner of gelijk aan 7 foot gebruikt voor particulier gebruik.

Formaat pooltafelAfmetingen
4 ft-pooltafel156 x 86 centimeter
5 ft-pooltafel176 x 96 centimeter
6 ft-pooltafel205 x 115 centimeter
7 ft-pooltafel213 x 123 centimeter
8 ft-pooltafel253 x 142 centimeter (professioneel gebruik)
9 ft-pooltafel282 x 155 centimeter (professioneel gebruik)

Droppockets of een terugloopsysteem?

Bij het aanschaffen van een pooltafel kunnen de pockets verschillen. Een pooltafel heeft namelijk droppockets of een terugloopsysteem.

Droppockets vangen de poolballen op zodra je deze hebt gepot. Een pooltafel beschikt over 6 droppockets. Het voordeel van een droppocket is dat je de ballen direct kunt pakken zodra deze zijn gepot.

Bij een terugloopsysteem rollen de ballen – wanneer deze zijn gepot – via een interne of externe rails naar één centraal punt van de tafel. Het centrale punt is vaak een opvangbak aan de voorzijde van de tafel. Zodra alle ballen zijn gepot kun je alle ballen in één handbereik pakken, zodat je alles weer op tafel kunt leggen om een nieuw potje te gaan spelen.

Een pooltafel met leiplaten

Een pooltafel bestaat vaak uit ̩̩n of meerdere leiplaten. Leiplaten Рgemaakt van leisteen Рzijn ongeveer 25 millimeter dik en volledig vlak geschuurd. Hierdoor blijft de bal perfect rollen en kan het laken strak bevestigd worden op de platen. Het resultaat: een strak speelveld met fantastische speeleigenschappen.

  1. Leiplaten zorgen voor een vlak speelveld
  2. Leiplaten verbuigen en krimpen niet
  3. Leiplaten wegen al snel enkele honderden kilo’s