Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎱 543 producten in 🏬 8 webshops

Informatie over de biljartbal

Een ruim assortiment aan Aramith biljartballen zorgt ervoor dat je de biljartbal vindt die bij jou past. Biljartballen zijn te koop in verschillende kleuren en maten. In het assortiment vind je met name biljartballen met een diameter van 6,15 centimeter. Benieuwd waar biljartballen van worden gemaakt? Of wil je liever weten waar een biljartbal aan moet voldoen volgens de eisen van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond? Al dit soort vragen worden hieronder beantwoord.

Beste biljartballen op Bol.com

Waaraan moet een biljartbal volgens de KNBB aan voldoen?

Carambole-biljart wordt gespeeld met drie biljartballen. Deze biljartballen – bestaand uit drie verschillende ballen – zijn vaak gemaakt van fenolhars. Meestal bestaat een set biljartballen uit één witte bal, één rode bal en de derde bal is vaak wit met een stip aan beide kanten Γ³f de derde bal is geheel rood. De diameter van een officiΓ«le biljartbal ligt tussen de 61 en 61.5 millimeter en het weegt tussen de 205 en 220 gram. Deze eisen zijn vastgelegd door de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB).

Waarvan wordt een biljartbal gemaakt?

Binnen biljart-expert vind je verschillende biljartballen die gemaakt zijn van verschillende materialen. De meeste biljartballen zijn gemaakt van een kunsthars, genaamd fenolhars. Fenolhars staat bekend als een zeer stootvast materiaal dat zeer geschikt is voor biljart. Het materiaal gaat ten opzichte van polyester biljartballen langer mee en beschadigd het tafellaken ook niet. Dit komt omdat de buitenste laag de wrijvingswarmte laag houdt, waardoor er geen brandplekken ontstaan in het laken.

Voor- en nadelen

  1. Stootvast materiaal
  2. De bal behoudt zijn vorm
  3. Wrijvingswarmte wordt laag gehouden
  4. Biljartballen gemaakt van fenolhars zijn duurder dan polyester biljartballen